Trabzon mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan balık kızartma, hem pratik hem de lezzetli bir tarif olarak öne çıkıyor. İşte adım adım balık kızartma tarifi:

 Malzemeler:
- Temizlenmiş Balık: Yeteri kadar
- Mısır Unu: Yeteri kadar
- Zeytinyağı: Tepsi tabanında ince film tabakası olacak kadar
- Tuz: Yeteri kadar

Hazırlık ve Pişirme:
1. Balıklar bıçakla kesilip temizlendikten sonra yağla kızdırılmış bakır tavaya dizilir.
2. Isısı yükseltilen ateş, balığın bir tarafını pişirmenin ardından tavanın kapağıyla birlikte çevrilir ve diğer tarafın da pişirilmesi sağlanır.
3. Pişirme esnasında tava, ileri – geri ve sağa – sola sallanarak balıkların tavaya yapışmasının önüne geçilir.

Trabzon'da mezgit, istavrit, barbun, sarıkanat, tirsi, sazan gibi balıkların mısır unu kullanılarak kızartılması sıkça yapılır. Mezgit kızartması yapılırken, balığın hayaları da tavaya yapıştırılır ve kızartılır. Palamut kızartmasında mısır unu kullanılırken, balık direkt olarak kızgın tavada kızartılır.

Yeniden Refah Of İlçe Kongresi Mehmet Aşıla Trabzon’da Yeniden Refah Of İlçe Kongresi Mehmet Aşıla Trabzon’da

Balık kızartmasında geçmişte zeytinyağı haricinde tereyağı da kullanılmış olmakla birlikte günümüzde daha çok ayçiçeği yağı kullanılmaktadır.

 Haber Trabzon - Trabzon Son Dakika Haber