Trabzon mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden Kazkaldıran, tereyağı ve kolot peynirin uyumuyla hazırlanan bir şölene dönüşüyor. Yöre halkının nesilden nesile aktardığı bu tarif, mısır unu sayesinde peynirin kolayca tüketilmesini sağlıyor. İşte, evlerinizi Trabzon sofralarına taşıyacak 3 malzemeli pratik tarif ve sırları!  

Trabzonlu Havvanur Kethüda'dan Altın Madalya! Trabzonlu Havvanur Kethüda'dan Altın Madalya!

Kazkaldıran Nasıl Yapılır? İşte Adım Adım Tarif 
Malzemeler: 
- 2 yemek kaşığı tereyağı  
- 1 orta boy kâse kolot peyniri  
- 1 yemek kaşığı mısır unu  
- Yeterince tuz  

Hazırlanışı:
1. Tereyağını tavada tamamen eritin.  
2. Elle ufalanan kolot peynirini tavaya ekleyip karıştırın.  
3. Mısır unu ve tuzu ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın.  
4. Sıcak servis edin.  

Mısır Ununun Sırrı: Peyniri Nasıl Kontrol Ediyor? 
Normalde eriyen peynir, kaşıkla tüketilirken zorluk çıkarabiliyor. Ancak Trabzonluların keşfettiği mısır unu hilesi, peynirin iplik gibi uzamasını engelliyor. Un, peynir tanelerini birbirinden ayırarak kolayca yenmesini sağlıyor.  

Haber Trabzon - Trabzon Son Dakika Haber