Trabzon Haber

Trabzon'da Asgari Ücret Yürüyüşünde Hükümete İstifa Çağrısı!

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu, asgari ücret zammını protesto etti. Platform, hükümeti ekonomik eşitsizlik ve sefaletle suçladı.

Trabzon’da Emek ve Demokrasi Platformu, asgari ücrete yapılan %30 zamla belirlenen 22.104 TL’nin yetersiz olduğunu belirterek Kahramanmaraş Caddesi’nde yürüyüş düzenledi. “Hükümet İstifa” ve “Asgari Ücretle Mehmet Şimşek Geçinsin” sloganları atan grup, ekonomik politikaları eleştirdi. Platform adına açıklama yapan Muhammet İkinci, zammı “mutlak sefalet” olarak nitelendirirken toplumu adil bir ekonomik düzen için birlik olmaya çağırdı.

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu, asgari ücrete yapılan %30 zammı protesto etti. Açıklamada, zammın yetersizliği vurgulanarak, adil bir ekonomik düzen talep edildi.

Asgari Ücret Protestosunda Öne Çıkan Talepler

Trabzon Meydan Parkı’nda sonlanan yürüyüşte Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, asgari ücretin yetersiz kaldığını ve TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Muhammet İkinci’nin açıklamasına göre, yeni belirlenen asgari ücret, 7 milyon kişinin yaşamını sürdürmeye zorlandığı bir seviyeye indi. İkinci, "TÜİK’in %47 olarak açıkladığı sanal enflasyona rağmen yapılan %30’luk zam apaçık bir zulümdür," ifadelerini kullandı.

"Kral Artık Çıplak"

Platform, hükümetin ekonomik önceliklerini eleştirerek sermayenin emekçilerin üzerinde tutulduğunu vurguladı. Muhammet İkinci, "Milyonlarca emekçinin masasındaki üç ekmekten biri patronların kasasına gidiyor," diyerek toplumda büyüyen eşitsizliğe dikkat çekti. "Kral artık çıplaktır ve ülkede açlık kol gezmektedir," sözleriyle ekonomik krizin boyutunu özetledi.

"Aç Kalan İnsan Önce Ahlakını Kaybeder"

Platformun dikkat çektiği bir diğer nokta ise işçi ölümlerindeki artış oldu. İkinci, son 11 ayda 1.708 işçinin yaşamını yitirdiğini belirterek, emekçilerin ya iş cinayetlerinde hayatlarını kaybettiğini ya da yoksullukla mücadele ettiğini söyledi. Adil bir ekonomik düzenin sağlanmadığı sürece toplumsal huzurun mümkün olmayacağını ifade etti.

19. Yüzyıl Kölelik Koşullarına Tepki

Muhammet İkinci, asgari ücretin yaşam maliyetini karşılayamaması nedeniyle tüm çalışanların sefalet koşullarına mahkûm edildiğini söyledi. “Ya hep birlikte kaybedeceğiz ya da birleşerek kazanacağız,” diyerek halkı mücadeleye çağırdı. İkinci, mevcut düzenin halkın mücadelesi olmadan değişmeyeceğini savundu.