Trabzon Haber

Trabzon Mutfağından Eşsiz Bakla Pilavı Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...

Trabzon mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Bakla Pilavı'nın tarifi ve yapılışı. Bu yöresel lezzeti evinizde kolayca hazırlayın.

Trabzon mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Bakla Pilavı, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenektir. İşte bu yöresel lezzetin tarifi ve yapılışı:

 Malzemeler:

- 2 orta boy sahan taze fasulye (taneli halde)
- 2 su bardağı fırın mısır yarması
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı iç/kuyruk yağı (küp doğranmış)
- 1 adet orta boy soğan
- Yeteri kadar tuz

 Yapılışı:

1. Tereyağını kısık ateşte eriterek köpüğünün tamamen kaybolmasını bekleyin.
2. Küp doğranmış soğanı ve iç yağı ekleyip kısa bir süre pişirin.
3. Doğranmış taneli fasulye ve fırın mısır yarmasını soğanlara ekleyip harmanlayın.
4. Kaynar haldeki su ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin.
5. Suyunu çekip demlendikten sonra harmanlayarak servis edin.

Bakla Pilavı, Trabzon'da fasulyeye "bakla" denmesinden dolayı bu ismi almıştır. Dolayısıyla, bu yemek fasulye kullanılarak yapılan pilav olarak düşünülmelidir.